Basisonderwijs

Deze fase in de ontwikkeling van het kind is essentieel; er vinden diverse belangrijke meet- en beslissingsmomenten plaats die van grote invloed kunnen zijn voor de rest van het leven van uw kind. Het kan voorkomen dat uw kind, ondanks alle inspanningen van de leerkrachten bepaalde stof heeft gemist of het nog niet helemaal goed heeft begrepen. In dat geval is wat extra hulp net datgene wat uw kind nodig heeft.


Rekenen & Taal

Tijdens de reken- of taalbijles wordt de stof nog eens rustig doorgenomen, net zolang totdat het kind het begrijpt en zelf kan toepassen. Er wordt vakinhoudelijk aandacht besteed aan de onderwerpen die het kind lastig vindt. Ook wordt er geprobeerd te achterhalen waarom uw kind iets niet begrijpt: enkel extra uitleg is vaak niet voldoende en de oorzaak dient achterhaald te worden zodat uw kind niet alleen de huidige stof goed begrijpt, maar zelf de vaardigheden ontwikkeld om nieuwe stof beter tot zich te nemen.

Voorbereiding CITO & VO

Aan het einde van het basisonderwijs vindt een van de belangrijke meetmomenten plaats; de CITO-toets. Is uw kind klaar voor het voortgezet onderwijs? Zowel taal- en rekenvaardigheden als ontwikkeling worden uitvoerig getest en het resultaat bepaalt mede de schoolkeuze.

HuBS Coaching begeleidt uw kind in de aanloop naar dit belangrijke moment.

Voorbereiding is het halve werk; geef uw kind een goede start, zowel voor de toets als voor brugklas!


Specifieke Hulpvraag

Mocht uw kind te maken hebben met een specifieke uitdaging zoals ADD/ADHD/autisme/Asperger/PDD-NOS/NLD/hoogbegaafd/hoogintelligent/dyslexie/dyscalculie,  Dan kunnen we, afhankelijk van het probleemgebied, een persoonlijk plan van aanpak maken.

Lees meer...